Заместник-министър на отбраната направи коментар за военната помощ, която ще предоставим

...
Заместник-министър на отбраната направи коментар за военната помощ, която ще предоставим
Коментари Харесай

Зам.-министърът на отбраната: Няма опасност армията да остане без боеприпаси

Заместник-министър на защитата направи коментар за военната помощ, която ще предоставим на Украйна.

Няма заплаха Българската войска да остане без муниции поради даването на остарели снаряди на Украйна и обновяването на българския ресурс с нови от ВМЗ - Сопот. Това съобщи зам.-министърът на защитата Атанас Запрянов пред публицисти. 

" Освобождаването на бойни муниции и тяхното ободряване, в следствие от контракта сред Министерство на защитата и ВМЗ - Сопот е една мярка, която разрешава да се освободим от бойни муниции действен ресурс, които се съхраняват дълго време в нашите въоръжени сили и са най-после на своя експлоатационен запас. И в случай че не ги деблокираме и не се освободим от тях в този момент, ще се наложи след няколко години да ги унищожаваме, да харчим средства за това и в допълнение да харчим други средства за закупуването на нови такива ", сподели Запрянов.

По думите му тази активност се прави в сходство с решението на Народно събрание от 9 сдекември предходната година, както и решението на Министерски съвет за ускорение на този развой, написа novini.bg.

Припомняме, че по-рано през днешния ден президентът Радев разкритикува проектите на държавното управление за възобновяване на запасите от муниции на Българската войска и даването на старите муниции на Украйна с аргумента, че запълването на складовете с нова продукция ще отнеме години. Заместник-министъра на защитата отхвърли това и съобщи, че сходни изказвания не дават отговор на истината.

" Деблокирането се прави по строга логичност от експерти по логистика и графикът по никакъв метод не разрешава да деблокираме запасите по този начин, че бъдем освободени напълно от оперативните ресурси. Напротив, ние ще отблокираме запасите откакто първо получим новите ресурси, които ще бъдат създадени. Така че не е правилно, че видите ли, ние ще деблокираме всичко от складовете, а по-късно ще чакаме те да бъдат попълнени ", увери Запрянов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР